Itse tehdyt suklaakuorrutteiset kermakaramellit.

Karamellejä

17 loka 2016 | Makeiset | 0 Kommenttia

Tämä syksy on mennyt sairastellessa, joten joulujuttuihinkaan en ole jaksanut paneutua niin pajon kuin olisin halunnut. Niinpä Joulurekikin on viettänyt hiljaista joulunodotussyksyä. Onneksi nyt aletaan kuitenkin olla jo sairastelun paremmalla puolen ja joulufiilikset ovat todella korkealla.

Viikonloppuna maisteltiin uusia suklaakuorrutteisia Omar-karkkeja sekä jo viime vuodelta tuttuja piparkakunmakuisia Dumleja. Dumlet tiesin jo entuudestaan mainioiksi makeisiksi, mutta myös Omar yllätti minut oikein positiivisesti. Suklaa-Omarit voittavat mielestäni tavalliset Omarit mennen tullen.

Omar chocolate ja Dumle gingerbread.

Valmiiden karkkien lisäksi tein suklaakuorrutteisia kermakaramelleja viime joulun Leivotaan-lehden mukana tulleen Karkit-liitteen ohjeella. Nämä olivat hieman haastavia, enkä ollut täysin tyytyväinen karkkien ulkonäköön, mutta onneksi suuresta määrästä tuli myös muutamia suurinpiirtein kuvauskelpoisia yksilöitä.

Suklaakuorrutteiset kermakaramellit
n. 60 kpl
100 g margariiniä tai voita
2 dl kuohukermaa tai soijakermaa
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
Koristelu
100-150 g tummaa suklaata
strösseleitä
Sekoita voi, kerma, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seosta ilman kantta välillä sekoitellen n. 20-30 minuuttia, kunnes seos on 124-126 asteista. (Makeisten tekoa varten kannattaa investoida digitaaliseen lämpömittariin. Mittari maksaa vain n. 10 €.) Vuoraa leivinpaperilla n. 20×20 cm kokoinen vuoka. Kaada karamelliseos vuokaan ja anna seoksen jähmettyä. Leikkaa jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa 20 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen. Kasta karamellit suklaaseen ja nosta leivinpaperin tai tiheän ritilän päälle jähmettymään. Koristele muutamalla strösselillä. Kun suklaakuorrute on jäähtynyt, laita makeiset jääkaappiin ja säilytä niitä siellä.
Itse tehtyjä kermakaramellejä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.