Suklaamuffinssi keltaisessa muffinssivuoassa.

Kananmunattomat suklaamuffinssit

4 helmi 2012 | Muffinssit

Mitä tehdä, kun iskee armoton suklaanhimo, mutta omatunto ei anna lähteä kauppaan ostamaan suklaata. No, näillä muffinsseilla ongelman saa mukavasti kierrettyä, ovat nimittäin melko suklaisia tapauksia. Ohje on Leivotaan-lehden ensimmäisestä numerosta, muffinssit löytyvät sieltä nimellä ”minimuffinit”. En tiedä mikä näistä nyt niin minin tekee, minun muffinsseistani ainakin tuli ihan normaalin kokoisia, vaikka tein niitä 20 kappaletta ohjeen 16 kappaleen sijaan.

 

Kananmunattomat suklaamuffinssit

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria (laitoin 2,5 dl sokeria ja 0,5 dl fariinisokeria tavallisen sokerin loppuessa kesken)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
50 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja voisula. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi ja kaada paperivuokiin (täytä vuoat puolilleen). Paista muffinsseja 175 asteessa 18 minuuttia.

 

Lehden ohjeessa neuvottiin paistamaan 8-10 minuuttia. En tiedä oliko ohjeessa virhe, vai johtuiko pidempi paistoaika siitä, että jouduin korvaamaan osan sokerista fariinisokerilla. Paistoaika ei riittänyt alkuunkaan. Vielä 16 minuutin paiston jälkeen sisus oli vetelää, mutta 18 minuuttia riitti juuri ja juuri.

Ihanan suklaisia ovat nämä muffinssit, tällaisista tykkään minä!! En koristellut muffinsseja tällä kertaa mitenkään, koska ne menivät pakastimeen heti jäähdyttyään. Koristelen muffinssit sokerikuorrutteella ja strösseleillä sulatuksen jälkeen juuri ennen tarjoilua.

0 kommenttia