Maustekakku.

Kananmunaton maustekakku

24 marras 2015 | Kakut | 0 Kommenttia

Maustekakku tuo joulun. Minun mielestäni maustekakussa kiteytyy joulun tuoksut ja maut paremmin kuin missään muussa jouluruuassa tai -leivonnaisessa. Kokeilin Arlan nettisivuilta löytynyttä maustekakun reseptiä hieman muunneltuna. Samalla kun lopetin lihan ja kanan syönnin, lopetin myös kananmunien syönnin. Tähän kakkuun kokeilin ensimmäistä kertaa kananmunankorviketta, joka oli parempi tuote kuin osasin kuvitellakaan. Kananmunankorvikejauhetta sekoitetaan veteen ja tästä muodostunut hieman liisterimäinen seos lisätään taikinaan kananmunan sijaan. Kananmunankorvike toimi niin hyvin, että kananmunallisten reseptien väisteleminen voi jäädä menneisyyteen. Täytekakun pohjaan en usko tämän toimivan, mutta kaikkeen muuhun kylläkin.

Tästä maustekakusta tuli aivan mielettömän hyvää. Eikä tämä ollut ainoastaan minun mielipide, vaan muillekin syöjille maistui. Parhaita maustekakun reseptejä, mitä olen koskaan kokeillut.

 

Maustekakku

100 g margariiniä (laktoositon Keiju)

2 dl sokeria

2 annosta kananmunankorviketta

100 g kevytkermaviiliä (laktoositon)

½ dl puolukkasurvosta

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

1 tl soodaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunankorvike ja sekoita. Lisää kermaviili ja puolukkasurvos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kiertoilmauunissa riitti 40 minuuttia.

Kananmunankorvikejauhetta on myynnissä ainakin Ruohonjuuressa.

No Egg.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *