Juustopiirakka kirsikkatomaateilla.

Juustopiirakka

16 heinä 2013 | Suolaiset leivonnaiset | 0 Kommenttia

Mitä tekee jouluihminen heinäkuussa? Kaivaa esiin joululehtipinon, selaa sitä antaumuksella tuntikausia kuolaten yhden jos toisenkin jouluistakin jouluisemman leipomuksen perään ja lopulta valitsee toteutukseen vaatimattomasti juustopiirakan ajatellen sen sopivan parhaiten grilliruuan jälkimaininkeihin aurinkoisena kesäpäivänä. Mutta onhan resepti kuitenkin joululehdestä bongattu, joten laitettakoon se joulublogiin teidänkin kokeiltavaksi. Resepti on viime joulun Leivotaan-lehdestä. Koska en pidä oliiveista, jätin ne pois piirakasta. Basilika oli ostettuna, mutta unohtui laittaa piirakan päälle… Hyvää oli silti.

 

Juustopiirakka

Pohja

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

Täyte

1,5 sipulia

1 dl kermaa

1 dl maitoa

2 kananmunaa

100 g Gruyère-juustoa raasteena

12-15 kirsikkatomaattia puolitettuina

(1 dl kivettömiä oliiveja)

Koristeluun: tuoretta basilikaa

Nypi voi ja jauhot yhteen. Lisää vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija n. 26 cm. Painele vuoan reunoille taikinan päälle foliosuikaleita, etteivät reunat valahda paistamisen aikana. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa 12-15 minuuttia. Poista paiston jälkeen foliosuikaleet. 

Silppua sipuli. Freesaa sipuli kevyesti pannulla voinokareessa niin, että se hieman pehmenee. Älä ruskista. Sekoita kerma, maito ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste. Levitä sipuli piirakkapohjalle ja kaada kermamaitosekoitus päälle. Ripottele tomaatinpuolikkaat (ja oliivit) päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin. Ripottele koristeeksi tuoreita basilikanlehtiä ennen tarjoilua.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.