Joulutorttuja rahkatäytteellä

Joulutortut rahkatäytteellä

2 marras 2017 | Joulutortut | 0 Kommenttia

Kaupoista löytyy nykyään toinen toistaan ihanamman makuisia rahkoja. Paljaaltaan syötäviksi makurahkat ovat aika tuhteja, mutta leivonnassa niitä on mukava käyttää. Tänään kokeilin tehdä joulutorttuja rahkatäytteellä. Kokeilin Valion luumu-kanelirahkaa sekä Arlan piparkakkurahkaa, josta olen kirjoittanut Joulurekeen jo 4 vuotta sitten.

Tein joulutorttuja kahdella eri tavalla. Perinteisiin tähtitorttuihin vaihdoin vain luumumarmeladin tilalle rahkan. Lisäksi tein kierretorttuja. Levitin rahkaa torttutaikinalevyn päälle ja pyöritin sen rullalle lyhyemmästä reunasta aloittaen. Sen jälkeen leikkasin rullan kolmeen osaan ja käänsin rullat pystyyn pellille. Paistoin kaikki tortut samalla kertaa 225 asteessa n. 12  minuuttia.

Molemmat rahkat sopivat torttuihin erinomaisesti, mutta itse tykkäsin enemmän piparkakkurahkatäytteisistä tortuista. Kierrettyjen torttujen paras puoli on se, että täyte jakaantuu tasaisesti torttuun ja se maistuu jokaisella suupalalla toisin kuin tähtitortun täyte.

Joulutortut rahkatäytteellä ennen paistamista.
Joulutortut rahkatäytteellä ja kynttilöitä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *