Pyöreitä joulutorttuja suklaapähkinätäytteellä

Joulutorttukokeiluja

22 loka 2011 | Joulutortut | 0 Kommenttia

Löysin vuoden 2009 Kaikkien aikojen joulu –lehdestä kivantuntuisen suklaa-pähkinäjoulutorttujen ohjeen. Torttutaikinalevystä otetaan (vaikkapa juomalasilla) pyöreitä kuvioita. Paistetaan pyörylät uunissa. Jäähtyneenä halkaistaan pyörylät ja väliin laitetaan suklaapähkinälevitettä.

Vaikka tykkään makeasta ihan mahdottomasti, nämä olivat kuitenkin liian imeliä minunkin makuuni. (Tosin olen ruvennut jo epäilemään makuaistiani, koska näitä liian makeita tulee nykyään vastaan turhankin usein.) Idea oli kuitenkin kiva. Tortuista tuli suupalan tai kahden kokoisia, mukavasti syötäviä leivoksia. Siispä tein seuraavaksi samoja torttuja suolaisella täytteellä.

Toisen testierän täytteiksi kokeilin kylmäsavulohilevitettä, savuporosulatejuustoa, nakkia ja sinappia, valkosipulilevitettä sekä chevrejuustolevitettä. Näistäpä tulikin sitten paljon parempia. Tykkäsin erityisesti kylmäsavulohilevitteestä. Yllättäjätäytteeksi nousi nakki ja sinappi. Voisin varsin hyvin tekaista näitä illanistujaisiin ja taatusti menisivät parempiin suihin. Näissä leivonnaisissa tuo tekaisu on juuri se paras osa, koska nämä todella ovat nopeita ja helppoja tehdä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *