Joulusuklaa Fazer

Joulusuklaata

27 loka 2011 | Makeiset

Kauppojen karkkihyllyt alkavat olla jo täynnä jos jonkinnäköisiä erikoismakeisia joulua varten. Usein tarjolla on myös erityisiä joulusuklaita, jotka on jotenkin yritetty saada maistumaan joululle. Tähän mennessä en ole pitänyt yhdestäkään niistä. Joulusuklaisiin on poikkeuksetta lisätty rusinoita tai piparinpalasia tai kuivahedelmiä tai jotain muita nöttösiä, jotka ovat häirinneet suklaansyöntiä siinä määrin, että paria palaa pidemmälle en ole päässyt. Mutta nytpä on Fazer vihdoinkin keksinyt oikein hyvän joulusuklaan, joka näyttää hupenevan tätä kirjoittaessa varsin huolestuttavaa vauhtia. 

Pakkaus muistuttaa valitettavasti edellisvuosien joulusuklaayritelmiä, joten melkein ohitin sen kaupassa. Onneksi kuitenkin rupesin aikani kuluksi lueskelemaan tuoteselostetta ja ilokseni huomasin, että tämän vuoden joulusuklaasta nöttöset ovat poissa! Koostumukseltaan suklaa muistuttaa Geishaa, mutta maku on aivan eri. Tarkalleen ottaen nämä ovat ”suklaakonvehteja, joissa mausteista tryffelitäytettä”. Mausteina on kardemummaa, neilikkaa, kanelia, inkivääriä ja muskottipähkinää. Erinomaisia ovat! Maistuvat ihanasti joululle, tuntuvat mukavalta suussa, ovat sopivan makeita ja käärepaperikin näyttää hyvältä (mietinkin tässä samalla, mitä niistä voisi askarrella). Suosittelen lämpimästi!

joulusuklaakonvehdit

Tähän saakka paras löytämäni joulusuklaa on ollut Kultasuklaan Joulumuorin piparimaitosuklaa. Tätä herkkua olen nähnyt myynnissä ainoastaan SantaParkissa, ja siellä käydessä tuleekin aina ostettua muutama levy jemmaan (mihin jemmaan, kotimatkallahan ne syödään). Tämä muistuttaa hyvin paljon Fazerin uutta joulusuklaata. Harmikseni minulla ei tuota Joulumuorin suklaata nyt, jotta voisin tehdä vertailua näiden kahden suklaan välillä. Mutta seuraavan SantaParkin reissun jälkeen sitten. Kultasuklaalla on nettikauppakin, josta tätä suklaata näköjään voi tilata, jos ei pääse Rovaniemellä käymään. Hinta tosin on melko kirpaiseva, 80 g maksaa suunnilleen saman verran kuin 320 gramman rasia Fazerin Joulusuklaata. Joten jos isompi makeanhimo yllättää, niin helppo on päättää kumpaan suklaaseen sijoittaa rahansa.

Joulumuorin piparimaitosuklaa.

0 kommenttia