Nökö devon rex kissa ja Tyynelän tonttu Elias.

Joulureki 9 vuotta

18 elo 2020 | Tapahtumat

Toissapäivänä tuli kuluneeksi Joulureen ensimmäisestä blogipostauksesta kokonaiset 9 vuotta. Noihin vuosiin on mahtunut monenlaista. Joulureen 1-vuotis syntymäpäivänä kirjoitin jutun ensimmäisestä vuodesta, sen pääset lukemaan täältä. Blogin aloitus tosiaan lähti liikkeelle melko vauhdikkaasti. Jo heti ensimmäisenä syksynä oltiin aamu-televisiossa ja Oulu-radiossa ja seuraavana vuonna Me Naisissa ja Kalevan joululiitteessä. Vuodet eivät ole kuitenkaan olleet samanlaisia ja onpa ollut sellainenkin hetki Joulureen historiassa, jolloin olin painamassa ”Poista blogi”-nappia, mutta peruin viime hetkellä, laitoin blogin salaiseksi ja pidin tuumaustauon. Miettimisen jälkeen palautin blogin takaisin näkyviin kaikille, mutta hiljensin tahtia postausten suhteen.

Olen ollut jouluihminen aina. Ennen Joulurekeä luulin olevani suurin piirtein yksin jouluhulluuteni kanssa. Blogin myötä sain kuitenkin huomata, että meitä jouluttajia on oikeasti todella paljon. Osa meistä (kuten minäkin) miettivät ja suunnittelevat joulua ympäri vuoden. Toiset taas nauttivat jouluasioista syksyllä, mutta eivät niinkään välitä keväällä askarrella joulukortteja tai suunnitella seuraavan joulun menua. Joulureessä on käynyt kaikenlaisia jouluttajia ja se on todella mukavaa.

Vaikka elämässä on sattunut ja tapahtunut, moni asia poistunut ja uutta tullut tilalle, on jouluttaminen ollut ja pysynyt, muovautunut minun näköiseksi ja siirtynyt sitten myös Joulureen postauksiin. Useimmiten olen tuntenut Joulureen kirjoittamisesta suurta nautintoa, mutta välillä myös stressiä siitä, että haluaisin kirjoittaa enemmän. Viime vuonna pidin tietoisen luovan tauon nähdäkseni, mitä pohjimmiltani haluan tehdä. Kirjoitin koko vuonna blogiin vain kaksi juttua. Se oli tarpeellinen tauko. Tauon aikana huomasin, että en halua enkä voi elää ilman Joulurekeä. Blogista on tullut niin tärkeä osa elämääni, että haluan jatkaa sen kirjoittamista ja panostaa siihen enemmän kuin aiemmin.

Niinpä perustin yrityksen, jonka yksi osa on Joulureki. Vajaan viikon verran olen nyt ollut yrittäjä ja olen todella onnellinen tästä päätöksestä. Yritykseen kuuluu toki muutakin kuin joulublogi, muun muassa ympärivuotinen joulutavaroiden verkkokauppa, joka aukeaa tänä tai ensi vuonna riippuen siitä, miten ehdimme sen rakentaa. Lisäksi yritykseen kuuluu epäjouluisia asioita, jotka liittyvät aiempiin ammatteihini. Tärkeintä kuitenkin minulle nyt on, että voin luvan kanssa raivata kalenteriini tilaa Joulureen kirjoittamiselle.

Tänä syksynä Joulureessä siis tulee olemaan säännöllisesti juttuja. Instagramin puolelta blogi löytyy myöskin nimellä joulureki ja sinne tulee jo nyt kuvia ja videoita ihan päivittäin. Facebookissa blogi on nimellä Joulureki – Christmas Sleigh ja sinne laitan tiedon jokaisesta uudesta blogipäivityksistä sekä silloin tällöin kuvia ja videoita. Näin mennään tämä syksy. Vuodenvaihteen jälkeen päivitän blogia ja somekanavia edelleen, mutta hieman harvemmin kuin näin syksyllä jouluähkyn välttämiseksi.

Joulureen uusi nettisivusto on minulla ollut työn alla koko kesän ja se ilmestyy ensi viikolla. Sivuston toimivuudessa on silloin korkeintaan 24 tunnin tauko. Ilmoittelen sivun muutoksesta ja katkoksesta Facebookissa ja Instagramissa.

Kiitokset kaikille Joulureen lukijoille, toivottavasti olette matkassa mukana jatkossakin! Juttutoiveita saa esittää. Mahdollisuudet uusien asioiden toteuttamiseen ovat nyt paremmat kuin koskaan aiemmin. Ihanaa kun olette mukana nauttimassa joulun odotuksesta, ihanaa kun tulee joulu!!

Jouluisin terveisin,
Teija

0 kommenttia