Joulupallot

Joulupallot

18 syys 2011 | Askartelut & Käsityöt, Koristeet

Minulla on uusi harrastus, joulupallojen askartelu. KIITOS, Leea, kun toivoit pari postausta aikaisemmin esittelemästäni Parhaat jouluaskartelut –kirjasta tehtäväksi Jasminen kimaltelevat joulupallot! Olen nyt viikonloppuna tehnyt niitä ja se on ollut aivan ihanaa! En ole koskaan ennen maalannut styrox-palloja. Jos olisin tiennyt, kuinka rentouttavaa puuhaa se on, olisin varmasti tehnyt sitä jo vuosia sitten. Ostin kuuteen palloon tarvikkeet, mutta varmasti teen niitä vielä paljon lisää. Oikeastaan sain kuudesta pallosta valmiiksi vain kolme, koska pienet nuppineulat loppuivat kesken ja menenkin ostamaan niitä heti huomenna lisää, jotta pääsen jatkamaan uutta harrastustani.


Jasminen kimalteleviin joulupalloihin tarvitaan styrox-palloja (läpimitta 7-8 cm), eri metallien sävyisiä akryylivärejä, kullanvärisiä (ja halutessasi muunkin värisiä) pieniä nuppineuloja (=somistusneuloja), koristenauhoja, paljetteja ja muita haluamiasi koristeita. Lisäksi kannattaa olla kunnon pensseli maalaamista varten sekä hammastikkuja. Pallon maalaaminen onnistuu helpoiten, kun sen tökkää hammastikkuun. Askartelun edetessä huomasin myös, että joku iso styrox-pala tai vastaava olisi ollut aika kätevä. Siihen olisi voinut tökkiä hammastikkujen päissä olevat pallot kuivumaan ilman, että tarttuvat mihinkään kuivuessaan. Minulla ei sellaista ollut, joten käänsin syvän pahvilautasen ylösalaisin ja tökin pallot siihen. Se ei ollut kovin hyvä keksintö, koska tikut eivät pysyneet siinä kunnolla pystyssä, mutta parempaakaan ei ollut sillä hetkellä saatavilla.


Ensin styrox-pallot maalataan akryyliväreillä kauttaaltaan. Riippuu varmaan maalin peittävyydestä, mutta minä ainakin jouduin (=sain) maalata pallot kahteen kertaan ennen kuin ne olivat mielestäni riittävän tasaisen värisiä. Pallojen kuivuttua voi aloittaa koristelun. Kiinnitin lähes kaikki koristeet pienillä nuppineuloilla. Liimaa tarvitsin vain kultanauhan päitä kiinnittäessäni, koska pelkäsin niiden rupeavan purkautumaan. Senkin liiman käytön olisin välttänyt, jos olisin polttanut nauhojen päät kiinni. Valkoisen pallon kukkakoristeen ja vihreän pallon kuviokoristeet ostin valmiina ja niissä olikin itsessään tarrakiinnitys.


Ohjeen pallot näkyvät blogitekstin otsikon kuvassa. Tällaisia minun palloista tuli:

Punainen joulupallo kultaisilla paljeteilla ja nauhoilla.
Valkoinen joulupallo kultaisilla koristeilla ja joulutähdellä.
Vihreä joulupallo kultaisilla koristeilla.

Nämä ovat siis elämäni ensimmäiset itsetekemäni joulupallot. Lisää koristeluideoita tulee päähän sitä mukaa kun askartelu etenee. Huomisella neulojenhakureissulla tulee varmasti ostettua lisää erilaisia koristeita tulevia palloaskarteluja varten.

0 kommenttia