Olen leiponut paljon muffinsseja ja erityisesti joulun makuisia muffinsseja. Tämä Käsin tehty Joulu 2021 -lehdestä löytynyt joulumuffinssien resepti on ehdottomasti yksi parhaista joulumuffinssien ohjeista, mitä olen kokeillut. Muffinssien sisältä löytyy ihana yllätys, suklaakonvehti! Käytin näissä muffinsseissa konvehtien tilalla Dumle-makeisia. Dumlesta löytyy nyt kesäsekoitus, jossa on mansikan, omenan ja banaanin makuisia Dumleja. Niistä tuli mukava lisä jouluisten makujen joukkoon. Kuorrutus on pehmeä, kuohkea ja maistuu hennosti kanelilta. Tämä resepti menee jatkoon, ehkäpä jopa kesäpikkujoulupöytään.
Joulumuffinssit
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariiniä
2 dl luonnonjogurttia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 tl piparkakkumaustetta
12 kpl suklaakonvehteja tai muita makeisia esim. Dumleja
Kuorrutus
3,3 dl kuohukermaa
200 g (1 purkki) kanelikreemiä
Sekoita munat ja sokeri. Lisää juokseva margariini, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Upota jokaiseen muffinssiin suklaakonvehti. Paista 200 asteessa 15-17 minuuttia. Vaahdota kuorrutusta varten kerma ja kanelikreemi yhdessä kuohkeaksi. Laita kuorrutus pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota täytettä muffinssien pinnalle. Koristele haluamillasi koristeilla, esimerkiksi piparkakun palasilla.

Kuvissa oleva lasikupu ja lautanen löytyvät Joulureen verkkokaupasta. Pääset katsomaan lasikupua ja lautasta tarkemmin klikkaamalla tästä.
Makoisia muffinssihetkiä toivottelee
Teija
0 kommenttia