Hyvää Joulua -kirja.

Joululukemista

28 loka 2015 | Kirjat, Lehdet

Kauppoihin on alkanut pikkuhiljaa tipahdella lisää joululehtiä ja -kirjoja. Kovin isoa valikoimaa hyllyissä ei vielä ole, mutta oikein hyviä löytöjä olen jo tehnyt. Hyvää joulua -reseptikirjasta olen erityisen onnellinen.

Tämä kirja on ilmestynyt jo viime vuonna, joten se oli nyt saatavilla ihan kohtuuhintaan. En syö enää ollenkaan lihaa tai kanaa, joten uusia reseptejä kaivataan. Tässä kirjassa on monta herkullisennäköistä kasvisruokareseptiä, joista useimmasta saa vegaanisenkin version tehtyä ihan helposti. Ainakin uunirosollia, täytettyjä munakoisoja, peruna-maa-artisokkalaatikkoa ja riisisuklaapatukoita aion kokeilla. Kirjassa on myös monia ruokalahjoiksi sopivia reseptejä.

Kaupasta lähtivät mukaan myös tänään ilmestynyt Kotilieden Jouluelämää -lehti sekä Joulu maalla -lehti.

Joululehtiä.
Lyhyellä lukaisulla tykkään molemmista lehdistä, mutta Jouluelämää-lehti lumosi minut totaalisesti. Lehden kansi on ihan mahdottoman kaunis!! Punainen on minun lempijouluvärini (niin kuin muutenkin), joten en olisi odottanut vihreän kannen tekevän minuun näin suurta vaikutusta. Silti vaan niin kävi. Olen tuijotellut lehden kantta jo useaan otteeseen, kun se vaan on niin ihanan jouluinen! Lehden sisältökin on todella kiva. Ensimmäisenä ihastuin kartanon joulun kuusenhakumatkajuttuun. Siinä on aitoa joulun tunnelmaa. Resepteistä kokeilulistalle pääsevät ainakin Nutellatryffelit, karpaloinkivääriglögi, kikhernekeksit sienisalaatilla ja yrttisuolassa kypsennetyt perunat. Lehden tarkempaa lukemista säästelen vielä johonkin rauhalliseen, hämyiseen hetkeen kynttilänvalolla ja jouluteellä höystettynä. Tänään oli joulufiilistelyyn aivan liian aurinkoinen sää ja se piti käyttää hyödyksi haravoimalla lehtiä pihalta.
Ei joulua ilman Aku Ankkaa. Ensimmäinen jouluinen taskukirja bongattu!
Aku Ankan taskukirja Tähtituisku.

Jos joulufiilistä ei tule mistään muualta, niin Aku Ankoista se tulee aivan takuuvarmasti! Tämän taskarin kansikin on oikein superjouluinen. Sisältöön tutustumisen säästän siihen samaan hämyiseen hetkeen, johon Jouluelämää-lehtikin pääsee.

0 kommenttia