Joulunauha Merry Christmas -tekstillä

Joululista

29 marras 2020 | Kirjoittaja

Sain joululistahaasteen Joulunurkkaus-blogin Ingritiltä. Tämä onkin hauska, en ole vuosiin saanut blogihaasteita keneltäkään, joten nyt mennään. 🙂

 

Viisi sanaa, jotka tulevat mieleen, kun kuulet sanan ”joulu”?

Tunnelma, joululaulut, joulukoristeet, suklaa, onni.

Aiotko tehdä jotain eri tavalla tänä jouluna viime vuoteen verrattuna?

Kyllä. Korona ja oma, uusi yritys pitävät siitä huolen. Koronan takia ei pääse joulukonsertteihin, jouluostoksille, joulumarkkinoille… Jouluruuat tilataan verkkokaupasta, joka varmasti helpottaa ostosten tekemistä. Oma jouluinen verkkokauppani sen sijaan on mullistanut koko elämäni ja erityisesti tämän joulunajan. En ole varmaan koko elämäni aikana yhteensä paketoinut niin paljon paketteja kuin tänä vuonna. Ja se on ihanaa! Olen nauttinut joka hetkestä ja minulla on ollut jouluinen fiilis jo monta kuukautta. Ehkä lapsena viimeksi on ollut näin jouluinen olo kuin tänä jouluna.

Jatka lausetta: ”Ei joulua ilman…”?

Joulumusiikkia. Vaikka joulusta pitäisi karsia kaikki pois, niin joulumusiikin avulla joulu vielä tuntuu joululta. Ilman joulumusiikkia joulu ei tunnu miltään, vaikka kaikki muut elementit olisivat kohdallaan.

Joulupöydän tärkein asia?

En tiedä saisiko tämän kysymyksen näin ymmärtää, mutta sehän on SUKLAA! Voisin luopua kaikista muista jouluruuista ja syödä vaikka pelkkää näkkileipää koko joulun, mutta suklaasta en luovu. Jos sen sijaan puhutaan oikeasti jouluaterian osista, niin sitten se on varmaan kylmäsavulohi ruisleivän kanssa. Mutta se on kaukana, kaukana suklaan perässä, hyvä jos perävalot edes näkyvät.

Voisitko viettää joulua ulkomailla?

Voisin ja olen viettänytkin, kun asuimme Italiassa yhden joulun aikaan. Mutta ulkomailla joulun vietto edellyttää sen, että mies ja kissat ovat mukana.

Jos viettäisit joulua ulkomailla, minne matkustaisit?

Alpeille. Lunta pitää olla jouluna.

Paras joulumusiikkivinkkisi?

Antti Tuiskun Mikko vaan paketoi. Se pyörii nykyään päässä joka päivä ja tykkään siitä todella paljon. Mutta vinkiksi sanoisin, että kannattaa kuunnella mahdollisimman monenlaista joulumusiikkia ja monilla eri kielillä. Jazzahtava joulumusiikki on ihanaa.

Paras jouluelokuva?

Tämä on vaikea, niitä on niin paljon. Mutta tässä nyt jotain: Holiday, Mutta mitä tapahtui joulupukille, Yksin kotona, Skipataan joulu, Uneton Seattlessa…

Joulutortut vai piparkakut?

Joulutortut. Syön joulutorttuja ympäri vuoden, eikä niiden syömisessä tunnu tulevan raja vastaan. Pipareita syön noin 3 kappaletta vuodessa. No okei, ehkä vähän enemmän, mutta en paljon.

Avaatteko joululahjat aamulla vai illalla?

Illalla. Odottaminen on se jouluaaton juttu.

Ostatko itsellesi joulukalenterin?

No todellakin! 12-vuotiaana olin niin vanha, etten halunnut joulukalenteria, mutta onneksi se hullutus meni vuodessa ohi. Tänä vuonna minulla on Lindtin suklaajoulukalenteri.

Koska voi aloittaa joulukoristelun?

En ymmärrä kysymystä.

Koska joulu ajetaan ulos?

Ei koskaan.

 

Tämähän oli hauska, kiitos vielä Ingrit. ❤

 

0 kommenttia