Suklaalusikka.

Joulujuomaa

19 loka 2012 | Juomat

Tänään testailtiin uusia joulujuomia. Löysin kaupan karkkihyllyltä herkun, jollaista en ollut ennen nähnyt: Suklaalusikka.

Puisen lusikan päähän on valettu tähdenmuotoinen maitosuklaapala, jonka päällä on jouluisesti koristeltu valkosuklaapallo. Suklaalusikan idea on laittaa lusikka suklaineen päivineen kupilliseen lämmintä maitoa ja sekoitella siitä maistuva kaakaojuoma. Valitsin Talviunelma-suklaalusikan, jonka mausteina on käytetty vaniljaa, kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. Muita suklaalusikkavaihtoehtoja ovat Lämmin sydän ja Vadelmavalkosuklaa.

Idea on kiva. Lusikka suklaineen näyttää söpöltä sellofaanipakkauksessaan ja olisi ihanaa saada tällainen lahjaksi, jos en olisi sitä vielä aiemmin tavannut. Tosin suklaasta sulatettu kaakao ei ollut mikään tajunnan räjäyttäjä. Hyvää toki, mutta aivan samanmakuisen kaakaon saisi sulattamalla Fazerin Joulusuklaa-konvehteja kuumaan maitoon. Ja halvemmaksikin tulisi. Tämä suklaalusikka maksoi nimittäin vajaat 2 €, eikä siitä saa kuin yhden kupillisen juomaa. Mutta lahjana oikein kiva idea ja onhan tämä nyt jokaisen jouluhullun kokeiltava, jos vastaan tulee.

Toinen testijuoma oli Marlin mustikkainen glögijuoma.

Nyt osui ja upposi! Tästä tuli kertaheitolla minun suosikkiglögini! Olen opetellut tykkäämään tavallisesta glögistä. Kun join sitä ensimmäisen kerran, en todellakaan pitänyt. Toisella kerralla inhosin himpun verran vähemmän. Glögin ihanan tuoksun takia kuitenkin opettelin juomaan sitä nyrpistelemättä. Nykyään voin sanoa tykkääväni glögistä, mutta glögin voimakas mausteisuus edelleenkin toisinaan häiritsee minua. Tämän mustikkaglögin tunnistaa heti glögiksi, mutta mausteiden maku on pehmeämpi ja mustikkaisuus sopii siihen täydellisesti. Ehdottomasti paras glögi, mitä olen koskaan juonut. Toivottavasti tämä uutuus ei jää pelkäksi tähdenlennoksi, vaan tulee kaupan hyllylle joulujamme piristämään tulevinakin vuosina. Suosittelen lämpimästi!

Mustikkaglögi.

0 kommenttia