Kaikkien aikojen jouluherkut lehti 2017, Aku Ankan jouluiset taskukirjat.

Jouluista luettavaa

11 joulu 2017 | Kirjat, Lehdet

Joulu ei tule ilman Ankkalinnan väkeä ja niinpä olinkin onnesta soikeana, kun löysin kaupasta tämän vuoden jouluiset Aku Ankan taskukirjat. Säästelen näiden lukemista lähemmäksi joulua, kenties peräti jouluksi, mutta hieman epäilen, että sinne asti pysyvät lukemattomina. Tämän vuoden taskareiden kannet ovat todella upeat ja sisällysluettelotkin näyttävät ihan lupaavilta.

Tänä vuonna olen ostanut poikkeuksellisen vähän joululehtiä. Tarjontaa vaan on joululehtien suhteen jo aivan liikaa, joten on helpompaa ohittaa koko rivistö ja palata vanhojen lehtien pariin. Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehden kansi kuitenkin näytti kaupan kassajonosta katsottuna niin kivalta, että sorruin ostamaan lehden. Se kannatti, sillä lehdessä on monta kivaa ja uutta reseptiä, joista ainakin muutamia aion kokeilla tänä jouluna. Sangriaglögiä täytyy aivan ehdottomasti tehdä vaikkapa aatonaattona. Keltainen rosolli, vuohenjuustojuureslaatikko, lakupiparit, härkismureke ja munakoisopizzat vaikuttavat myös mielenkiintoisilta uutuuksilta.

Lainasin kirjastosta muutaman joulukirjan, jotka eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja. Sari Savikon Joulukirja on ihanan tunnelmallinen ja siinä on reseptien lisäksi kerrottu myös monenlaisista jouluperinteistä. Tämän kirjan haluaisin hankkia omaksi, mutta sitä ei tunnu olevan enää missään myynnissä edes käytettynä.

Paavo Halosen, Antti Kauppisen ja Ulla Kokin tekemä Armas aika – intohimona joulu on reseptikirja, jossa on monenlaisia uusia ja vanhoja jouluruokia ja -leivonnaisia. Tässä kirjassa on myös monta glögiohjetta ja muitakin jouluisia juomia. Ihana kirja tämäkin.

Katja Bäcksbackan Ruokatorstain joulu -kirjaan ihastuin niin kovasti, että tilasin sen netistä itselleni heti ensimmäisen selailun jälkeen. Tässä kirjassa on koottuna Helsingin Sanomien ruokasivujen parhaat ohjeet jouluksi. Kirjan reseptivalikoima on niin kattava, että mitä tässä kirjassa ei ole, sitä ei jouluksi tarvita. Kirjasta löytyvät kaikki perinteiset jouluruuat ja monia uusia ja raikkaita tuttavuuksia. Jos aikoo hankkia itselleen vain yhden joulureseptikirjan, niin se kannattaa olla tämä kirja.

Joulukirja, Armas aika - intohimona joulu ja Ruokatorstain joulu kirja.

0 kommenttia