Aku Ankan taskukirja, Taskarin teemanumero 27, Pehmeä paketti.

Jouluisia sarjakuvia

27 loka 2011 | Kirjat, Lehdet

Niin kuin jo tiedätte, tykkään joulusta ihan mahdottoman paljon. Tykkään myös ihan yhtä paljon kaikesta mahdollisesta Disneyn lukemisesta ja tavaroista. Disney ja joulu samassa paketissa onkin suunnilleen parasta mitä kuvitella saattaa.

Viime viikolla ostin Aku Ankan taskukirjojen teemanumeron 27, jonka nimi on Pehmeä paketti. Eipä sen lukemista kauaa jaksanutkaan pitkittää. Kaikki jutut olivat jouluisia ja Disneyn tyyliin mukaansa tempaavia. Taskarissa seikkailevat pääosissa Aku, Touho, Taikaviitta, Milla, Mikki ja Roope ja sivuosissa paljon muitakin Ankkalinnan asukkeja. Pidin kaikista muista jutuista paitsi Taikaviitasta. Sekään ei johtunut jutusta, vaan en ylipäätäänkään pidä koko Taikaviitasta. Mitä vähemmän Taikaviittaa, sen parempi. Ainoa miinus (Taikaviitan lisäksi) tässä taskarissa on se, että jotkut jutut olivat jatkoa edelliselle jutulle. Mieluummin lukisin itsenäisiä juttuja. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihanaa jouluista lukemista, kannattaa ostaa vaikka joululahjaksi sarjakuvien ystävälle.

Aikaisemmilta vuosilta ehdottomia sarjakuvasuosikkejani ovat kokoelmaboxit Aku Ankan Joulumanteli 1963-1972 ja Aku Ankan jouluparaati. Molemmat ovat näköispainoksia alkuperäisistä. Joulumanteli on painettu vuonna 2004 ja Jouluparaati 2005. Joulumantelithan ilmestyivät Aku Ankan tilaajalahjoina vuosina 1963-1972 ja Jouluparaatit samaten Aku Ankan ylimääräisinä numeroina vuosina 1952-1962, 1977, 1983 ja 1985. Sekä Joulumanteleissa että Jouluparaateissa on aivan täydellinen vanhan ajan joulutunnelma. Osa näistä helmistä on minulla myös alkuperäisinä, mutta pysyvätpähän ne paremmassa kunnossa, kun lueskelen näköispainoksia. Luen joka joulu molemmat boxit ainakin kerran läpi. Ovat ehdottomasti Disneyn tuotantoa parhaimmillaan.

Joulumanteli ja jouluparaati

0 kommenttia