Rudolph the Rednosed Reindeer makramee

Jouluiset makrameet

22 loka 2020 | Koristeet, Lahjat

Makramee on vuosisatoja vanha käsityömenetelmä, mutta viime vuosina makrameetöistä on muodostunut suorastaan hitti. Parhaillaan Joulureki Shopissa myynnissä olevat makrameet on valmistanut kuopiolainen Olelee. Olelee Oy on uusi käsityöalan yritys, jonka takana hääräävät serkukset Wilhelmina Pitkänen ja Annika Rönkkö. Oleleen päätuote on pian julkaistava käsityö- ja askarteluaiheinen diy-boksi. Boksi ilmestyy kuukausittain ja sen sisältö on aina yllätys. Boksi sisältää ohjeet ja materiaalit kuukauden käsityöhön. Tämän lisäksi Wilhelmina tekee makrameetöitä myyntiin. Joulureen poronsarviin tehty makramee-mallisto on nimeltä Rudolph the Rednosed Reindeer ja mallistossa on oma makramee jokaiselle joulupukin porolle, joka englanninkielisessä Petteri Punakuono -laulussa esiintyy. Minulla oli ilo olla ideoimassa mallistoa, vaikkakin varsinaisen suunnittelun ja työn teki Wilhelmina. Mallisto syntyi niin, että ensin keksittiin teema ja nimet makrameille ja sen jälkeen toteutus. Rudolph-makramee on yläkuvassa ja kappas vaan, siitähän löytyy pieni punainen yksityiskohta nimensä mukaisesti. Tässä kokonaiskuva Rudolphista:

Rudolph the Rednosed Reindeer -makramee

Wilhelminan innostus makrameihin alkoi noin vuosi sitten. Hän oli sitä ennen aina ajatellut, ettei hänellä riitä kärsivällisyys opetella mitään käsitöitä. Hän oli ihastellut muiden tekemiä makrameita ja hylännyt ajatuksen kerta toisensa jälkeen, kunnes Instagramissa oli tullut vastaan niin kauniita makrameelankoja, että hän oli hetken mielijohteesta tilannut niitä ison laatikollisen useissa väreissä. Wilhelmina aloitti korvakoruista ja siirtyi hyvinkin nopeasti tekemään makrameita, unisieppareita ja sateenkaaria. Solmut hän opetteli Youtubesta. Alkuun solmujen opettelu vaati sinnikkyyttä, yrityksiä ja erehdyksiä. Uuden oppiminen oli kuitenkin niin koukuttavaa, että kärsivällisyys riitti kuin riittikin tekniikan opetteluun ja kehittymiseen. Makrameiden opettelu pisti alulle kokonaisvaltaisen itsensä kehittämisen ja viimeisen vuoden aikana Wilhelmina on opetellut paljon uutta ja perustanut elämänsä ensimmäisen yrityksen Annikan kanssa. Itsekin uutena yrittäjänä voin todellakin sanoa, että yrittäjäksi ryhtyminen, jos mikä, vaatii todella paljon uuden opettelua, vaikka olisikin aikaisemmin opiskellut yhtä sun toista.

Cupid on minun mielestäni kaikista kaunein Rudolph-sarjan poronsarvi-makramee:

Cupid makramee

Poronsarvi-makrameiden lisäksi Joulureki Shopissa on myynnissä pieniä makramee-kuusia joulukuusenkoristeiksi sekä lehti-korvakoruja. Nämäkin ovat Oleleen ja Wilhelminan käsialaa.

Kuusimakrameet joulukuusenkoriste
Lehtikorvakorut

Nämä kaikki ja muutkin Rudolph-sarjan makrameet löydät Joulureki Shopista artesaanituotteiden kohdalta. Kauppaan pääset klikkaamalla tästä tai sivun yläreunan valikosta Joulureki Shop.

t. Teija

 

Muokkaus: Cupid ja Dancer on nyt myyty, mutta muut Petteri Punakuono -sarjan makrameet odottavat vielä uutta kotia.

0 kommenttia