Juustoja, hilloja ja kynttilä

Jouluherkkuja suomalaisista marjoista

20 loka 2020 | Jälkiruoka, Juomat, Kaupallinen yhteistyö

Sain testattavaksi Poikain Parhaiden jouluisia ja marjaisia herkkuja. Kuulin Poikain Parhaista ensimmäisen kerran vasta muutama viikko sitten. Poikain Parhaat on vuonna 2016 perustettu tamperelainen yritys, joka valmistaa juomia ja marjatuotteita. Yllätyin erittäin iloisesti, kun huomasin miten ihania jouluherkkuja heillä on valikoimissaan. Siispä maistelemaan.

Hillot sopivat hyvin juustojen kanssa ja niiden maku tuli hyvin esille. Ihastuin erityisesti punaherukkahilloon. En ole koskaan ennen maistanut punaherukkahilloa ja se oli todella hyvää. Ei ollenkaan niin kirpeää kuin mitä olisi voinut ensikuulemalta ajatella. Jatkoon, ehdottomasti! Meillä on tästä lähtien aina punaherukkahilloa jääkaapissa!

Seuraavaksi kävin jouluteen kimppuun. Joulutee ja Talvitee maistuivat molemmat hyvältä. Joulutee on mustaa teetä, jossa on makuina puna- ja mustaherukkaa, bourbon-vaniljaa sekä joulumausteita. Talvitee on myöskin mustaa teetä ja se on maustettu katajanmarjalla, mustikalla, mustaherukalla, seljanmarjalla ja tähtianiksella. Olen aika tarkka siitä, mitä teetä juon ja siltikin nämä molemmat menivät jatkoon. Kyllä pojat näköjään teetä osaavat valmistaa.

Poikain Parhaat joulukahvi, joulutee ja talvitee

Kahvia en juo ollenkaan, joten se piti maistattaa muilla. Kahviraadin mukaan joulukahvi oli voimakasta ja mausteista. Joulukahviksi Poikain Parhaat -kahvi oli heidän mukaansa hyvää, mutta vaatii hieman totuttelua. Paras lopputulos tulee, kun joulukahvia sekoittaa tavallisen kahvin joukkoon.

Glögejä on yhteensä kuutta erilaista; perinteinen käsityöläisglögi, maustettu perinteinen käsityöläisglögi, Suomi juhlaglögi, Halla juhlaglögi, Korpi juhlaglögi sekä Luomu Helmi juhlaglögi. Nämä ovat lämmitystä vaille valmiita juotavaksi. 

Vaikka näissä glögeissä on hyvinkin voimakkaanmakuisia ainesosia mukana, ovat kaikki mukavan pehmeän makuisia, eivätkä laisinkaan kitkeriä, niin kuin jotkut glögit tuppaavat olemaan. Näistä nousikin suosikikseni todellisia yllättäjiä. Korpi juhlaglögi on todella hyvää! Se on tehty puolukka- ja karpalomehuista, mutta oli silti pehmeää ja marjat olivat todella tasapainossa mausteiden kanssa. Tämä yllätti minut eniten, sillä yleensä otan jotain muuta kuin karpalon tai puolukan makuja, jos tarjolla on useita vaihtoehtoja. Iso peukutus tälle!

Erityismaininnan saa Halla juhlaglögi, joka on tehty omenasta ja tyrnistä ja oli sekin aivan ihanaa. Mausteinen käsityöläisglögi on lähinnä tavallista glögiä, mutta maistui tasapainoisemmalta ja ylellisemmältä kuin perusglögit. Muistakaan glögimauista minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Hyvin osaa tämä tamperelaisfirma joulun maut pullottaa.

Poikain Parhaat glögejä
Poikain Parhaat glöjiä, pakastekuivattuja marjoja ja kynttilä

Suomi juhlaglögistä tein kuohujuomadrinkin. Ja voin kertoa, että tämä yhdistelmä toimii! Suomi juhlaglögissä maistuu mustikka, mustaherukka, katajanmarja, neilikka, kaneli, maustepippuri ja tähtianis. Glögin lisäksi tähän drinkkiin tarvitaan Poikain Parhaat -pakastekuivattua vadelmaa ja kuivaa rosekuohuviiniä, jonka maku vivahtaa vadelmaan. Laitoin lasilliseen puolet rosekuohuviiniä ja puolet kylmää glögiä sekä pinnalle pakastekuivattuja vadelmia. Lopputulos oli ihana! Tätä drinkkiä teen pikkujouluissa tervetuliaisdrinkiksi.

Glögirosekuohuviinidrinkki

Ai niin, Nökö-kissakin sai jotain: 

Nökö-kissa Poikain Parhaat -pahvilaatikossa

Poikain Parhaat -tuotteita tulee lähiaikoina myyntiin Joulureki Shop -verkkokauppaan. Ilmoittelen uusista tuotteista Joulureen Facebookissa ja Instagramissa. 

t. Teija

0 kommenttia