Jouluglögi metallipäällysteisissä glögilaseissa sekä metalliset lusikat.

Jouluglögi

20 elo 2011 | Juomat

Glögejähän löytyy kaupoista jos jonkinnäköisiä. Tähän aikaan vuodesta tosin vähän huonommin. Ajattelinkin siis ruveta tänään glögin keittoon, jotta saadaan kunnon joulutuoksut kotiin. Alkuperäinen resepti on Kotilieden Suuresta joulukirjasta. Resepti muuttui matkan varrella jonkin verran, joten lopputulos syntyi tällä ohjeella:

3 dl puolukkamehua
10 mausteneilikkaa
2 kanelitankoa
0,5 tl kardemummaa
ripaus inkivääriä
ripaus pomeranssinkuorta
ripaus muskottipähkinää
7 dl punaviiniä
2 rkl fariinisokeria
2 dl vadelmamehua
laseihin rusinoita ja mantelilastuja

Murskaa neilikat ja kardemumma huhmareessa. Laita kaikki mausteet ja puolukkamehu kattilaan. Keitä 20 minuuttia. Lisää joukkoon punaviini, fariinisokeri ja vadelmamehu. Kuumenna juoma, mutta älä keitä enää. Siivilöi mausteet pois. Jaa laseihin ja laita joukkoon rusinoita ja mantelilastuja.

Glögistä tuli oikein hyvää! Juon sitä tässä samalla kun kirjoitan tätä juttua. Seuraavalla kerralla saatan ehkä laittaa vähän enemmän fariinisokeria. Sekin täytyy vielä kokeilla, että tuleeko parempaa fariinisokerilla vai tavallisella sokerilla. Mutta näin ensikertalaisena glöginkeittäjänä sanoisin, että eipä tarvitse jatkossa turvautua kovin usein kaupan valmiisiin glögeihin, kun kotona saa tehtyä näin ihanaa jouluista juomaa!

0 kommenttia