Joulua pakoon -kirja, Johdn Grisham.

Joulua pakoon

22 elo 2011 | Elokuvat, Kirjat

Kuinka helppoa on jättää joulu kokonaan väliin? Ei kovin helppoa ainakaan John Grishamin kirjan perusteella. Pidän Grishamin kirjoista muutenkin todella paljon, mutta ”Joulua pakoon” –kirjasta on tullut ehdoton suosikkini. En koskaan lähtisi joulua pakoon, sehän on paras aika vuodesta. Hiukan skeptisenä rupesinkin kirjaa lukemaan, koska jo pelkkä nimi oli minusta masentava. Mutta kirja olikin aivan mielettömän hauska! Ja taas kerran tuli todistetuksi, että joulu on aina joulu, vaikka kuinka muuta yrittäisi.

Kirjasta on tehty myös elokuva, jonka nimi on ”Skipataan joulu”. Oikein hauska elokuva. Hiukan halvan oloiselta kylläkin tuntui, kun olin ensin lukenut kirjan, mutta mitä useammin katson elokuvan, sitä enemmän siitä pidän. Jos olisin katsonut elokuvan ennen kirjan lukemista, olisin varmasti nauttinut elokuvasta enemmän jo heti ensi katsomalla.

Vaikka aihe onkin masentava (joulun väliin jättäminen, kuka ihme sitä nyt haluaisi?), voin silti suositella sekä kirjaa että elokuvaa kaikille jouluihmisille(kin). Hyvän mielen tuojia ovat molemmat ihan mihin aikaan vuodesta tahansa.

Skipataan joulu -dvd.

0 kommenttia