Kirja Armas aika, intohimona joulu, Halonen Kauppinen Kokki

Halloumihuuma

10 helmi 2021 | Lämpimät ruoat

Aivan hurjaa, että edellisestä blogipostauksesta on aikaa jo yli kaksi kuukautta. Kun ryhdyin yrittäjäksi, ajattelin, että nyt minulla on aikaa kirjoittaa kunnolla tätä blogia, koska voin itse määrätä aikatauluni ja Joulureki-blogi kuitenkin on tärkeä osa yritystäni. Mutta kuinkas kävikään. Joulureki Shop vei aivan kaiken ajan viime syksynä! Olin siitä todella yllättynyt ja onnellinen. Tarkoitus oli vain hieman kokeilla, mitä verkkokaupan pitäminen on, mutta siitä muodostuikin tärkein osa yritystäni ja elämääni. Joulureen verkkokauppa ei siis jäänyt kokeiluksi, vaan se jatkuu ja sitä kehitetään koko ajan. Joulutuotteiden valikoimaa kasvatetaan ympäri vuoden, mutta sen lisäksi lahjatavaroiden osuutta lisätään, jotta kaupasta löytää lahjoja muulloinkin kuin jouluna. Myös verkkokaupan toimivuutta kehitetään ja parannetaan koko ajan. Kehitysideoita ja tuotetoiveita sekä -ehdotuksia voi lähettää Joulureen Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostitse osoitteeseen teija.oivo (a) joulureki.fi.

Tämän vuoden puolella on onneksi ollut hieman enemmän aikaa suunnitella Joulureki-blogin elämää. Tein eilen halloumihuumaa, jonka reseptin löysin kirjasta Armas aika – intohimona joulu. Kirjan ovat kirjoittaneet Paavo Halonen, Antti Kauppinen ja Ulla Kokki vuonna 2015. Kirjassa on paljon suolaisia ja makeita reseptejä sekä myös askarteluohjeita. Lainasin kirjan kirjastosta, mutta aion kyllä hankkia sen omaankin kirjahyllyyn, jos vielä joskus kirjakaupassa tulee vastaan.

Halloumihuuma on vuokaruoka, joka sopii erinomaisesti lisukkeeksi joulupöytään. Voisin ajatella tämän toimivan hyvin myös lohen kanssa pääruokana. Minä tarjoilin tätä ihan vain salaatin kanssa arkiruokana ja hyvää oli! Tämä halloumihuuma pääsi samantien meidän vakioruokien joukkoon, sillä se on todella helppo valmistaa erinomaisen makunsa lisäksi.

 

Halloumihuuma

nippu tuoretta minttua

1,5 dl oliiviöljyä

500 g halloumijuustoa

4 isoa kiinteää perunaa

1 iso bataatti

3 (punaista) paprikaa

mustapippurirouhetta

oliiviöljyä

Nypi mintunlehdet ja varsien hennot päät. Kaada oliiviöljy astiaan ja laita mintunlehdet mukaan. Hiero niitä rikki puisella perunamuusisurvimella, kunnes öljy on kauniin vihreää. Myös mortteli käy tähän hyvin.

Leikkaa halloumi puolen sentin siivuiksi. Kaada minttuöljy halloumiviipaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.

Leikkaa perunat paloiksi, bataatti hieman isommiksi lohkoiksi ja paprikat vielä isommiksi. Laita kasvikset öljyttyyn uunivuokaan. Rouhi kasviksille mustapippuria ja pirskottele päälle oliiviöljyä.

Laita vuoka 200-asteiseen uuniin keskitasolle ja paista noin tunti, kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä. Kääntele vihanneksia pari kertaa paistamisen aikana. Kun vihannekset alkavat olla kypsiä, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Asettele halloumipalat vihannesten päälle ja laita pelti tai vuoka aivan uunin yläosaan. Paista sen verran, että halloumi saa hiukan väriä.

 

halloumihuuma, halloumikasvisvuoka

0 kommenttia