Granola on ihana, tuoksuva ruokalahja ja sopii kenelle tahansa. Reseptiä voi muunnella makumieltymysten ja ruoka-aineallergioiden mukaan jokaiselle sopivaksi. Laita valmis granola kauniiseen purkkiin ja kietaise ympärille jouluinen nauha. Jouluinen ruokalahja on valmis! Granola on hyvää jogurtin tai viilin kanssa.
Resepti on löydetty Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege!-kirjasta. Meillä on tätä granolaa kaapissa aina. Joulun aikaan kanelia ja kardemummaa laitetaan hieman enemmän kuin reseptissä.
KARPALO-APRIKOOSI-GRANOLA
8 dl suuria kaurahiutaleita
3 dl rikottuja pähkinöitä tai manteleita
100 g kookoshiutaleita
2 rkl kvinoaa
0,5 tl hienoa suolaa
0,5 tl kardemummajauhetta
1 tl kanelia
1,5 dl vaahterasiirappia
0,75 dl oliiviöljyä
100 g kuivattuja karpaloita
100 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja paloiteltuna
Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät, kookoshiutaleet, kvinoa, suola ja mausteet isoon kulhoon. Lisää siirappi ja öljy. Sekoita huolellisesti. Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda massaa 40 minuuttia 150 asteessa kunnes granola on paahtunut kauniin väriseksi. Anna granolan jäähtyä ja riko sitten levyn rakenne haluamaksesi. Lisää kuivat karpalot ja aprikoosit ja sekoita.
Säilytä valmis granola lasipurkissa pimeässä ja kuivassa paikassa.

Ihanaa joulun odotusta!
t. Teija
0 kommenttia