Gluteenittomat piparkakut

Gluteenittomat piparkakut

12 marras 2013 | Piparkakut | 0 Kommenttia

Gluteenittomat piparkakut yllättivät positiivisesti. Taikina ei ollut sen vaikeampi tehdä kuin tavallinenkaan piparkakkutaikina ja valmiit piparkakutkin ovat yllättävän hyviä. Piparit ovat tosin hieman vaaleampia kuin tavalliset piparit, koostumus mureampi ja maku aavistuksen verran laimeampi. Taikina sen sijaan oli aivan samanmakuista kuin tavallinenkin piparkakkutaikina ja sehän se parasta onkin! Resepti on kirjasta Syystunnelmia ja joulun odotusta.

 

Gluteenittomat piparkakut(2-3 pellillistä)

50 g voita

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

0,5 dl siirappia

0,5 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Kaada voi ja mausteet kulhoon. Kiehauta siirappi ja sokeri ja kaada se voi-mausteseoksen joukkoon. Sekoita kunnes seos jäähtyy. Lisää kananmuna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja paina siitä piparimuotilla pipareita. Paista piparkakkuja pellillä 200 asteessa n. 5 minuuttia.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.