Gluteeniton ja laktoositon täytekakku punaisilla ja vihreillä koristeilla.

Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

10 marras 2013 | Kakut | 0 Kommenttia

Tämä oli ihan ensimmäinen kerta, kun leivoin gluteenittomista jauhoista. Hiukan jännitti miten käy, vaan hyvinhän se onnistui ja kakusta tuli oikein maukas. Tässä lopputulos.

 

Gluteeniton ja laktoositon täytekakku

Pohja

5 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Voitele kakkuvuoka laktoosittomalla rasvalla ja jauhota se gluteenittomalla korppujauholla. Paista kakkua 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kumoa pohja pois kakkuvuoasta hieman jäähtyneenä.

Täyte

2,5 dl omenamehua kostutukseen

1 purkki (300 g) omenakanelimarmeladia

1,5 dl laktoositonta kermaa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta se omenamehulla. Täytteeksi omenakanelimarmeladia ja laktoositonta kermavaahtoa.

Kuorrutin kakun laktoosittomalla kermavaahdolla. Reunoihin tein korinpohjapursotuksen. Päälle tein punaisesta ja vihreästä koristelugeelistä raitoja ja Finlandia-marmeladeista ruusuja.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *