Glögi-suklaakakku tähtikoristeilla.

Glögi-suklaakakku

10 syys 2020 | Kakut | 0 Kommenttia

Kakkuteemalla mennään tänäänkin ja tällä kertaa valmistui täyteläinen glögi-suklaakakku. Tässä kakussa on runsaasti makua, vaan ei liikaa makeutta. Tämäkin ohje on viime vuoden Leivotaan-lehden joulunumerosta bongattu.

 

Glögi-suklaakakku

220 g voita

2 ½ dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

3 ¾ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl kaakaojauhetta

1 ½ tl leivinjauhetta

¾ tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

½ tl jauhettua inkivääriä

½ tl jauhettua neilikkaa

2 dl kermaviiliä

1 ½ dl alkoholitonta glögiä

100 g tummasuklaarouhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2,5 dl kuivakakkuvuoka. Vaahdota voi sekä vanilja- ja tumma sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa välissä. Sekoita toisessa kulhossa venhäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, inkivääri ja neilikka. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita. Yhdistä kolmannessa kulhossa kermaviili ja glögi. Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaviili-glögiseosta. Kääntele taikinaa aina lisäysten välissä. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Lusikoi taikina vuokaan. Paista kakkua 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kokonaan. Koristele halutessasi sokerikuorrutteella.

Glögi-suklaakakku viipale lautasella sekä servetti.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *