Banaanimaustekakku, kuivakakku.

Banaanimaustekakku

20 loka 2011 | Kakut | 0 Kommenttia

Maustekakku kuuluu jouluun. Perinteinen maustekakku on mielestäni hyvin jouluinen, joten näin lokakuussa voi aloittaa makuun totuttelemisen tällaisella vähän erilaisella versiolla. Banaanimaustekakun ohje on Kiireisen Kokkaajan Keittokirjasta. Olen tehnyt tämän kakun ensimmäisen kerran noin viisitoista vuotta sitten, kun opettelin ensimmäisessä omassa kodissa keittiötaitoja. Helppo ohje, on onnistunut joka ikinen kerta (jopa silloin ensimmäisellä kerralla).

 

Banaanimaustekakku

150 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
5 pienehköä banaania

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet. Hienonna banaanit. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja banaanimurskaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 1 tunti. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta ja koristele tomusokerilla ja banaaniviipaleilla.

 

Kuten huomaatte, minun kakkuani ei koristeltu tomusokerilla eikä banaaniviipaleilla, koska se meni kahtena osana pakastimeen heti kuvaamisen jälkeen. Paistolämpötilasta sen verran, että pidin kakkua 180 asteessa 55 minuuttia ja riitti ihan hyvin. Mutta meillä onkin nyt ihan upouusi uuni, joten saa nähdä kuinka kauan se jaksaa noin innokkaasti paistella (vai lieko normaalia uunin toimintaa, johon minä vaan en ole tottunut).

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *