appelsiinikardemummajuustokakku

Appelsiinikardemummajuustokakku

25 loka 2016 | Kakut | 0 Kommenttia

Ihanasta brittiläisestä Simply Chrismas -lehdestä löysin erinomaisen kakkureseptin. Ohje vaikutti sen verran erikoiselta, että halusin testata sitä heti. Ja kyllä kannatti. Tämä kakku sopii aikuiseen makuun. Siinä on paljon makuja, mutta se ei ole liian makea. Kakussa maistuu appelsiinin ja kardemumman lisäksi karpalot ja tumma suklaa. Tämä kakku sopisi hyvin jälkiruuaksi kahvin ja konjakin tai jälkiruokaviinin kanssa. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty kardemumman palkoja. Niitä en löytänyt, joten käytin kakussa jauhettua kardemummaa. Tämän kakun aion tehdä jouluksi, sillä se sopii mainiosti makeiden ja suolaisten jouluherkkujen välimaastoon.

 

Appelsiinikardemummajuustokakku

oliivi- tai auringonkukkaöljyä

24 kpl Digestive-keksejä

125 g margariiniä tai voita

100 g tummaa suklaata

1 tl kardemummajauhetta

1 appelsiini

4 kananmunaa 

150 g sokeria

500 g ricottajuustoa

250 g mascarponejuustoa

2 rkl vehnäjauhoja

50 g kuivattuja karpaloita

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 23 cm) öljyllä. Murskaa keksit. Rouhi puolet suklaasta. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon murskatut keksit. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoita jälleen. Painele seos vuoan pohjalle ja paista pohjaa 180 asteessa 10 minuuttia.

Raasta appelsiininkuoresta keltainen osa. Sekoita kananmunat ja suurin osa sokerista vaahdoksi. Säästä 1 rkl sokeria myöhempää käyttöä varten. Lisää kananmunasokerivaahtoon kardemumma, appelsiininkuori, ricotta, mascarpone ja jauho. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa liikaa. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Paista 160 asteessa n. 55 minuuttia, kunnes kakku on vielä keskeltä hieman löysä. (Paistoin kiertoilmauunissa, tavallisessa uunissa paistoaika saattaa olla pidempi.) Jäähdytä kakku vuoassa.

Kun kakku on jäähtynyt, irrota vuoka ja laita kakku lautaselle. Sulata loput suklaasta ja valuta se raidoiksi kakun päälle. Purista appelsiinista mehu. Sekoita karpalot, appelsiinimehu ja 1 rkl sokeria keskenään. Lämmitä seosta pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut veteen ja karpalot ovat imeneet hieman mehua. Lusikoi seos kakun päälle. En laittanut aivan kaikkea seosta kakun päälle, koska halusin kakun pintaa jäävän enemmän näkyviin.

Simply Christmas -lehti.
Appelsiinikardemummajuustokakku
Appelsiinikardemummajuustokakku

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.