Kolme erilaista glögiä.

100 yötä jouluun on

15 syys 2012 | Juomat, Makeiset, Tapahtumat

Nyt on jäljellä tasan sata yötä jouluun. Huomenna siis päästään jo kaksinumeroiseen lukuun. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun minä noteeraan tällaisen päivän. Tämän blogin olemassaolon aikana olen virtuaalisesti törmännyt moniin muihin jouluttajiin. Useat heistä ovat viettäneet 100-päivää jo useana vuotena minun pitäessä syyskuun viidettätoista päivää ihan tavallisena päivänä muiden joukossa. Onhan se mukavaa, että pikkuisia juhlan aiheita on näin syksyn pimeilläkin. En tosin osaa tätä päivää (vielä ainakaan) minkäänlaisena juhlana pitää, mutta jouluhullu kun olen, niin pienimuotoista yrittämistä oli tänään ilmassa asian suhteen.

Me kävimme sattumalta juuri tänään Haaparannassa ostoksilla. Täältä Oulusta ei kovin moneen paikkaan pääse päiväseltään ostoksille lentämättä, joten Haaparannasta on muodostunut minun lemppari-shoppailupaikka. Satapäivän innoittamana katselin kauppoja tänään joulubongarin silmin (enkö muka muuten katsele…). Glögiä nyt piti ainakin saada. Oulusta en ole sitä vielä löytänyt. Eikä löytynyt Haaparannastakaan, mutta Tornio pelasti päiväni. Koskapa lempiglögiäni ei hyllyssä ollut, otin kaikkia muita tarjolla olleita glögejä.

Lisäksi suunnitelmiini kuului joulukoristeiden sekä jouluisten askartelutarvikkeiden bongaaminen. No, kumpiakaan ei löytynyt. Sen sijaan Haaparannan puolella oli kyllä jo jouluisia vahakankaita ja runsaasti IHANIA jouluvaloja. Miehen ollessa mukana ”shoppailusuodattimena” jätin niiden ostamisen kuitenkin väliin, enkä viitsinyt kaupassa ruveta kuviakaan niistä ottamaan.

Ikeassa törmäsiin jouluisiin servetteihin. En erityisemmin välitä ruotsalaistyylisistä kuvioinneista serveteissä, mutta koska tähän aikaan vuodesta ei todellakaan ole valinnan varaa, niin näillä nyt mennään paremman puutteessa.

Karkkikaupassa oli runsaasti suklaakonvehteja. Niistä jos mistä tulee jouluinen olo! Yritän olla nyt suklaalakossa (paino sanalla: yritän). Siispä en ostanut suklaata (hyvä minä!). Vaahtokarkkilakossa en ole, joten niitäpä siis ostoskoriin. Löytyikin aivan HERVOTTOMAN kokoisia jättivaahtokarkkeja. Noita mahtuu kaakaokuppiin tasan yksi. Erityisesti odotan sitä hetkeä, kun pääsen paahtamaan jättivaahtiksia takassa. Vastapainoksi ostin myös pussillisen minivaahtokarkkeja, joita laitan sinne kaakaokuppiin todennäköisemmin kuin isoja.

Neljä erilaista servettipakettia.
Isoja ja pieniä vaahtokarkkeja.

0 kommenttia